A levegő-víz hőszivattyús rendszereknél többféle típust különböztetünk meg egymástól. Osztott vagy monoblokkos rendszerek tudják kiszolgálni az épület fűtési és hűtési igényét egyaránt. A monoblokkos készülékek pofon egyszerűen telepíthetőek, nincs szükség semmilyen külön hűtéstechnikai szaktudásra, nem kell semmilyen hűtőköri csőszerelést végrehajtani, csupán a víz oldalra kell megfelelően csatlakozni.

Ettől függetlenül cégünk mégis az osztott rendszerű készülékeket részesíti előnyben, ugyanis sokkal megbízhatóbb teljesítményre képesek, nincs szükség külön fagyvédelem kialakítására, nem kell külön leválasztó hőcserélő beépítését elvégezni a glikolos feltöltéshez.

Az épület fűtése és hűtése ezzel megoldódik, és a korábbi cikkeinkben említett gazdaságos üzemeltetéssel a jelenlegi gázárakhoz képest akár 4-szer 5-ször olcsóbban tudjuk kifűteni otthonunkat.

Na de mi van akkor, ha használati melegvizet is szeretnénk a hőszivattyúval előállítani? Két megoldás jöhet számításba (beépített tárolós verzió, vagy külön indirekt tárolós verzió), amelyekből mi most a beépített tárolós verziót mutatjuk be Önöknek. Az általunk forgalmazott Mitsubishi és Fujitsu készülékek közül – mindegyik japán prémium márkás termék – van ilyen lehetőség. Kialakítását tekintve nagyon kis helyet foglal, kb. akkora helyre lesz csak szükség, mint amit egy hűtőszekrény foglal el a konyhában. A tároló kapacitását figyelembe véve (190, 200, vagy 300 liter), átlagos fürdési szokások mellett könnyedén biztosítható egy 4-5 fős család mindennapi igénye. A beüzemeléskor beállítjuk a HMV tartályban előállítani kívánt víz hőmérsékletét, és ezt követően HMV előnykapcsolással történik a hőszivattyú működése.

Tökéletes komfort, kis helyigény, japán precizitás.

A Fujitsu Waterstage termékcsaládnál az összes létező teljesítmény típusban található beépített tárolós beltéri egység, tehát az egészen kicsi Comfort sorozatnál és a közel 17 kW-os teljesítményben elérhető Super High Power típusnál is megoldhatjuk a HMV gyártást, 190 literes tárolóval.

Fujitsu Waterstage High Power DUO (190 literes beépített HMV tartállyal)
Fujitsu Waterstage High Power DUO beltéri műszaki adatok, 190 literes HMV tartállyal

A Mitsubishi Zubadan termékcsaládnál több verzióból is választhatunk, ha beépített tartályos beltéri egységet szeretnénk telepíteni, hiszen a korábban már jól ismert 200 literes verzión kívül már a 300 literes nagyságú is megjelent a piacon. Ez főleg azért is lehet tökéletes választás, mert a külső lemezes hőcserélővel kiépített HMV gyártás sokkal nagyobb teljesítményre és sokkal jobb fogyasztást eredményezve kíméli a pénztárcánkat.

Mitsubishi Zubadan Ecodan tárolómodul műszaki paraméterek, 200 literes HMV tartállyal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük