Fujitsu hővisszanyerős szellőztetők

Hővisszanyerős szellőztető rendszer 

Az egyre terjedő légkondicionáló rendszereknek köszönhetően sokan elhanyagolják a szellőztetést, hisz a különböző szűrők frissítik a levegőt és az energiabefektetéssel elért kellemes hőmérsékletet nem akarják felborítani a szellőztetéssel. Sok Fujitsu klíma berendezés is rendelkezik friss levegő beszívás opcióval, de ahol ez nem adott, bizony kellemetlen tünetekkel kell számolni.

Mit okozhat, ha nem cserélődik a zárt terekben a levegő?

  • rossz közérzetet,
  • oxigénhiányt,
  • intenzív szagok feldúsulását,
  • allergiás tünetek erősödését,
  • penészesedést.

A FUJITSU megoldása erre az ERV hővisszanyerős ventilátor egység, amely folyamatosan vagy szakaszosan cseréli a helyiségek levegőjét úgy, hogy akár a távozó levegő energiatartalmának 77%-át is visszanyeri.

ERV hővisszanyerős ventilátor egység

A maximális komfort mellett jelentős energiamegtakarítást eredményez, por és pollenmentes tiszta friss levegőt biztosít. Speciális hőcserélője képes a belső levegő nedvességtartalmát is visszanyerni, ezáltal nem csökken a páratartalom a komfort érték alá. Két üzemmód közül választhat, normál szellőztetést vagy szellőztetést hőcserével. A normál szellőztetés hőcsere nélkül a tavaszi és az őszi időszakban alkalmazható, amikor a külső és a helyiségben levő hőmérséklet között nincs nagy különbség. Hűtési, illetve fűtési időszakban a hőcserés szellőztetéssel jelentős energiamegtakarítás érhető el.

A Fujitsu ERV berendezések elsősorban családi házak, lakások, irodák, tárgyalók szellőztetésére szolgál, ennek megfelelően a légszállítás 250-1000 m³/h-ig terjed (1 ember friss levegő igénye óránként kb. 20-50 m³).

Friss levegő biztosítása Fujitsu ERV rendszerrel