Miért jobb döntés koaxiális hőcserélővel átalakítani fűtésrendszerünket?

A megnövekedett gázszámlákat látva egyre többen próbálnak alternatív fűtéskorszerűsítéseket végrehajtani családi házakban, lakásokban, vagy akár kisebb garzonokban is. Ezek a fűtés rendszerek általában több éves, akár 10-20 éve működő padlófűtések, vagy radiátoros rendszerek, amelyekben bizony felgyülemlik jelentős mennyiségű szennyeződés. Ezeket a szennyeződéseket minden ilyen átalakításkor már-már kötelező jelleggel el kell távolítani, ami azt jelenti, hogy a teljes fűtési hálózatot célszerű a megfelelő tisztító folyadékkal átmosni. Na de mi van akkor, ha ezt nem szakszerűen tesszük, és az évek alatt felgyülemlett iszap, vagy egyéb szennyeződés az új hőszivattyús rendszerünknél bekerül a fűtési körbe?

Lemezes hőcserélőkkel ellátott hőszivattyúknál ebben az esetben gyakran okozhat áramlási hibát, és ha nincs megfelelően beállított áramlásérzékelő, akkor bizony okozhat több százezres, akár milliós nagyságrendű problémát a rosszul előkészített csőhálózatunk. Már csak ezért is érdemes ilyenkor olyan hőszivattyút választani, amely nem annyira érzékeny az ilyen jellegű szennyeződésekre. Élen jár ebben a témában a Fujitsu Waterstage hőszivattyús termékcsalád, hiszen ezekben a prémium japán márkás hőszivattyúk beltéri egységeiben nem a mindenki által megszokott és telepített lemezes hőcserélők vannak, hanem a már említett koaxiális (cső a csőben) hőcserélők. S, hogy ez mit eredményez? Meglévő fűtés rendszer átalakításánál kevésbé érzékeny, sokkal üzembiztosabb működést. Ezzel együtt kevesebb fogyasztást, de akár még a zajszintben is megmutatkozhat, hiszen alacsonyabb frekvencián történő üzemelés mellett lehet működtetni hőszivattyúnkat.

Ha Ön is fűtéskorszerűsítésben gondolkodik, és szeretne ingyenes ajánlatot, nem kell semmi mást tennie, csak ide kattintani és rövid időn belül elkészítjük ajánlatunkat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük