Február elsejétől, azaz hétfőtől indul az államilag támogatott, alacsony kamatozású otthonteremtési kölcsön, amit azoknak a családoknak szán a kormány, akik az idén január elsejétől igényelhető otthonfelújítási támogatással szeretnék felújítani az ingatlanukat, ám nincs elég pénzük ahhoz, hogy belekezdjenek.

Ezek az érintett családok felvehetnek egy legfeljebb hatmillió forintos, garantáltan háromszázalékos kamatozású kölcsönt, legfeljebb tízéves futamidőre. A kölcsön államilag támogatott, a piaci kamatozás és a három százalék közötti különbséget az állam téríti meg a bankoknak.

A maximum igénybe vehető hatmillió forint felvételekor a havi törlesztőrészlet 58 ezer forint, ha pedig ehhez megkapják az állami támogatást, akkor ennek csak a felét kell tovább törleszteniük. Az otthonfelújítási támogatással a felújítási költségek felét térítik meg, legfeljebb hárommillió forintot.

Mindez azt jelenti, hogy a fűtésrendszer korszerűsítése céjából is lehet pályázni a programra. Amennyiben Ön is szeretné korszerűsíteni meglévő fűtését, és ehhez szüksége lenne előzetes ajánlatra, akkor az alábbi linken jelezze felénk:

Ajánlatkérés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük