Bizonytalan a gáz árával kapcsolatban? Elavult a fűtésrendszere? Túl drága lenne a kémény bélése és a kazán cseréje? Mutatjuk a megoldást…

Tévhit, hogy csak a kondenzációs gázkazán adhat megfelelő megoldást a fűtés rendszer korszerűsítésével kapcsolatban. Ha végig gondoljuk és ajánlat formájában kikérjük fűtés szerelők véleményét, akkor könnyen megállapítható, hogy minden költséget figyelembe véve egy kondenzációs gázkazán beépítése levegő-víz hőszivattyúhoz képest nagyságrendben 1 millió forinttal lenne olcsóbb. Ha a kémény bélését is figyelembe vesszük, akkor ez az összeg már jóval kevesebb is lehet.

Fogyasztást tekintve felület fűtő rendszer esetén egy levegő-víz hőszivattyú 100m2-es átlag családi házzal kalkulálva éves szinten megközelítően 3000 kWh áramot igényel, ami kedvezményes tarifával „H” vagy „GEO” számolva 72.000,-Ft bruttó költséget jelent. Az épület hőveszteségét gázzal pótolva ez a fogyasztás közel a duplája, azaz kb. bruttó 140.000,-Ft lenne.

Padlófűtés alacsony előremenő vízzel

Mi kell tehát ahhoz, hogy a meglévő fűtés rendszerünk alkalmas legyen levegő-víz hőszivattyúzásra? Fontos szempont, hogy a komplett csőhálózatot átmossuk, és megfelelő folyadékkal kitisztítsuk. Padlófűtés esetén nagy átalakításra hőleadó oldalon nincs szükség, csupán egy kisebb puffer tartály beépítését javaslunk a rendszer hibamentes működése érdekében, biztosítva a megfelelő mennyiségű tömegáramot és a leolvasztáshoz szükséges víztérfogat mennyiséget.

Amennyiben radiátoros rendszerünket szeretnénk átalakítani, akkor sem kell egyből megijednünk. Régebbi rendszerek nagy többségében túlméretezettek. Így egy kisebb hőtechnikai számolást követően ellenőrizhetjük, hogy az eredetileg esetlegesen magasabb előremenő vízzel kifűtött épület akár hőszivattyúzásra is alkalmas alacsonyabb hőmérsékletű vízzel is üzemelhet. A radiátorok bővítése, cseréje szintén megoldás lehet.

Amennyiben Ön is fűtés rendszer felújításban gondolkodik, látogasson el ajánlat kérő oldalunkra. Válaszoljon pár kérdésre, és elküldjük ajánlatunkat.

Ajánlatkérés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük