Németh Szilárd miniszter rendkívüli bejelentést tett a rezsicsökkentéssel kapcsolatos legújabb szabályozásról, amit már a magyar közlönyben is olvashattunk. Ez alapján elmondható, hogy a hőszivattyúzás a lehető legjobb megoldás lesz a jövőben családi házunk fűtésrendszerének kialakításával kapcsolatban. Amennyiben a család átlagfogyasztása nem haladja meg a közzétett határ értéket, abban az esetben a jelenlegi ár marad érvényben. Afelett már jelentősen változhat a havi számla, főleg a gázfogyasztás miatt érheti nagyobb megterhelés a családokat. Íme a részletek:

AZ ÁTLAGFOGYASZTÁS 1729 M3/ÉV A GÁZ ESETÉBEN, A VILLANYENERGIA ESETÉBEN 2523 KWH/ÉV.

Németh Szilárd azt is hozzátette, hogy bevezettek egy új tarifát, a lakossági piaci árat, amely jóval kisebb mint a versenypiaci ár: a rezsicsökkentett ár 36 Ft/kWh az áram esetében, a lakossági piaci ár 70,1 Ft/kWh. A földgáz esetében a rezsicsökkentett ár az átlagfogyasztásig 102 Ft/m3, afölött pedig 747 Ft/m3.

Az éjszakai áram esetében a kedvezményes határig 23,1 Ft, a lakossági piaci ár pedig 62,9 Ft/kWh. Hozzátette, hogy a hőszivattyúval rendelkező háztartásokról ez a rendelet nem szól, náluk az eredetileg meghatározott korlátlan fogyasztásig fennáll a hőszivattyú működtetésének a tarifája. Megmarad a gázfogyasztásnál is a nagycsaládos kedvezmény, egy háromgyermekes család esetében az 1729 m3 megemelkedik még 600 m3-rel; minden egyes további gyermek után még 300 m3-rel nő.

Kérjen ajánlatot jelenlegi fűtés rendszerének korszerűsítésére ide kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük